Translate Solex Webshop –

Help mijn Solex start niet.

Veel voorkomend Solex probleem

Help mijn Solex start niet

Dat horen we dagelijks in onze werkplaats. Gelukkig is de oplossing vaak simpeler dan je denkt. De techniek van de Solex is vrij slim maar ook eenvoudig en met een beetje gereedschap kun je al veel zelf doen. Daarom hebben wij een “Help mijn Solex start niet” plan om jouw Solex weer lopend te krijgen.

Een Solex heeft een 2-Takt motor. Een 2-takt motor is vrij eenvoudig gebouwd en als hij niet start dan is er iets mis met je ontsteking of met de brandstof. Immers: het brandstof/lucht mengsel wordt door de ontsteking ontvlamd en dan start hij al.

Solex Onderhoud
Solex Onderhoud Startprobleem?
Solex start niet
Solex start niet

Waarom start je Solex niet?

Dus wanneer je Solex niet start dan is er iets aan de hand met de ontsteking (vonk) of de brandstof (Benzine en lucht) of wellicht met allebei.

Je kunt dit simpel zelf testen. Zorg er in elk geval voor dat je benzine in de tank hebt. Ja, het komt voor, geloof me maar…

Draai als eerste een nieuwe (schone) Solex Bougie in je cilinderkop. Sleutel 21 werkt ook maar het liefst werk je met een goede Solex bougiesleutel. Ga nu enkele meters rijden met de motor op de band en de decompressiehendel NIET ingedrukt! Wanneer je de bougie nu weer eruit haalt kun je een van de twee dingen zien.

Solex bougie is nat na het starten.

De bougie is nat maar hij start niet? Jammer en gefeliciteerd!

Je benzine systeem werkt in elk geval. Misschien werkt de benzinepomp niet 100% optimaal maar toch in elk geval voldoende om benzine in je cilinder te krijgen.

Helaas ziet het ernaar uit dat de benzine niet ontstoken wordt. De bougie geeft nog geen goede vonk. De oorzaak zit ergens in de Solex Ontsteking en verderop lees je hoe je dit op kunt lossen.

Wil je weten hoe je een Solex ontstekingsprobleem kunt oplossen?

Kijk dan op deze pagina (Volgt snel)

Solex bougie is droog na het starten.

De Solex bougie is droog? Jammer maar nu weet je de storing! Er is namelijk alleen een probleem met je benzine toevoer.

De benzine gaat bij je Solex van je tank door je tankfilter naar je tankleiding. Daarna gaat het via je Solex benzinepomp langs de benzinepomp bodem naar het membraam en vandaar omhoog naar de leiding van de Solex carburateur.

Wil je weten hoe je Solex benzine toevoer problemen oplost?

Kijk dan op deze pagina. (Volgt snel)

Solex startproblemen in het voorjaar.

Wanneer je Solex de hele winter stil heeft gestaan dan start hij altijd lastig.

Een van de hoofdoorzaken van een slecht startende Solex is oude en dus ook slechte brandstof. Solex benzine bestaat niet meer echter Aspen en Ecomaxx zijn twee merken die speciale alkylaatbenzine leveren. Dit is 2-takt mengsmering die je gerust in de winter in je Solextank kunt laten. Maar bij de mengsmering van de lokale benzinepomp kan dit absoluut niet.

Wil je meer weten waarom je Solex niet start na de winter?

Lees dan ons Solex Benzine blog.

Selecteer een Afleverpunt